Si bëhen enët e qelqit

1: MATERIALI

Enë qelqi prej rërë kuarci, gur gëlqeror, feldspat, sode, acid borik, e kështu me radhë, pas nevojës për përzierjen e lëndëve të para përmes përpunimit në temperaturë të lartë.

2: I SHKRITUAR

Xhami i papërpunuar nxehet në një furrë shkrirjeje për të formuar një gotë të lëngshme.

3: FORMIMI

Ka dy mënyra formimi, njëra me fryrje, njëra me presim mekanik.

Ka goditje manuale dhe mekanike - të bëra në dy mënyra. Gjatë formimit artificial, mbajeni një tub fryrje dhe merrni materialet nga gropa ose nga hyrja e furrës së rezervuarit, fryni materialin në formën e enës në kallëpin e hekurit ose të drurit. Produkte të lëmuara të rrumbullakëta me fryrje rrotulluese; Produktet me modele konvekse dhe konkave ose forma jo rrethore në sipërfaqe fryhen me metodën e fryrjes statike. Një material i pangjyrë fillimisht fryhet në një flluskë, dhe më pas një flluskë me material ngjyrë ose material të turbulluar që fryhet në një formë quhet fryrje me mëngë. Me ngjyrën e kokrrës së lehtë për t'u shkrirë në materialin e mëngës së errët, të gjitha llojet e rrjedhës së shkrirjes natyrale, mund të hidhen në enë natyrale; E lyer me emulsion fjongo në materialin me ngjyra, mund të fryhet në veglat e vizatimit. Formimi mekanik përdoret për fryrjen e produkteve me shumicë. Pas marrjes së materialit, makina fryrëse mbyll automatikisht kallëpin e hekurit dhe e fryn atë në formën e enës. Pas zhveshjes, gryka e kapakut hiqet për të formuar enë. Gjithashtu mund të përdorni presion - derdhur goditje, materiali i parë në një flluskë (prototip), dhe pastaj të vazhdojë të fryjë në formë. Është më efikas dhe më cilësor sesa thjesht përdorimi i një makine fryrëse.

Gjatë formimit me presim manual, mbledhja manuale e materialit pritet në kallëp hekuri, duke e shtyrë grushtin, duke shtypur në formën e veglës, duke vendosur dhe vendosur dhe më pas duke hequr. Prodhimi automatik i formimit mekanik, grumbull i madh, efikasitet i lartë. Formimi i shtypit është i përshtatshëm për produkte të ngjashme me veglat e vogla me fund të madh, si filxhan, pjatë, tavëll, etj.

4: Pjekja

Pasi qelqi është bërë, duhet të pjekja, sepse xhami i nënshtrohet ndryshimit të temperaturës gjatë procesit të formimit, duke lënë një stres termik në xhami, i cili do të zvogëlojë qëndrueshmërinë e xhamit. Për të eleminuar stresin termik, enët e qelqit duhet të kalohen pas formimit. Pjekja është për të ruajtur vlerën brenda një temperature të caktuar. Është arritur vlera e lejuar. Pra, në mënyrë që të rrisë disa nga forca e produkteve të qelqit, do të jetë gjithashtu i rrëmbyer, të tilla si ne përdorur zakonisht xhami rrëmbyer.

5: INSPEKTIMI I CILËSISË

Pas përfundimit të përpunimit, gotat hynë në kontrollin e cilësisë. Të gjitha produktet duhet të kalojnë një nga një një inspektim vizual dhe inspektim manual, dhe më pas vendosen në dërrasë të dorës, kthehen mbrapsht në platformë dhe mbahen në dorë për vëzhgim të kujdesshëm. Pas një kontrolli, disa kupa që nuk arrijnë standardin do të eliminohen në këtë lidhje dhe nuk do të hyjnë më në linjën e produktit përfundimtar.

6: PAKETIMI

Për paketimin e sigurt të produkteve të kualifikuara.

7: Hyrja në magazinë

Produkti i ambalazhuar ruhet në magazinë dhe gati për tregëtim.

as


Product Process case

machine blown process

hand blown process

Smart factory production process

Machine pressed wine glass production process

Machine pressed wine bottle production process